TOP GASTRO SLOVAKIA 2017

TOP GASTRO SLOVAKIA 2017

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.

25.4. - 26.4.2017

Súkromná Spojená škola EDUCO

Organizačná zložka Súkromná hotelová akadémia

Slanická osada 2178

029 01 Námestovo

Celoslovenská súťaž s medzinárodnou účasťou TOP GASTRO SLOVAKIA 2017

Sa uskutoční v termíne 25. – 26. apríla 2017

Jedlo, strava, pokrmy, nápoje od nepamäti sprevádzajú ľudstvo v jeho existencii. Bez akéhokoľvek uvedomenia, častokrát, je našim motorom, energiou, silou, ktorá nám pomáha v bytí...

Aj takto by sa dalo formulovať poslanie gastronómie v živote človeka, spoločenstva. Môžeme povedať, že gastronómia je odrazom životnej úrovne národa, ľudí... „Povedz mi čo čítaš a ja ti poviem...“ aj toto motto literátov by sme mohli parafrázovať na „Povedz mi čo ješ a ja ti poviem...“.

Správna výživa, rôzne módne trendy prípravy jedál či to už sou vide , prípadne raw... sú len zlomkom možností v technike prípravy jedál, príprava nápojov technikou „shake“, dokázať pripraviť správne cappuccino, ba ešte lepšie voľný nápoj na báze espressa, k nemu vhodný dezert, správne otvoriť fľašu šumivého vína , previesť dekantáciu vína aj tieto všetky zaujímavé a myslím si aj poučné ukážky budeme mať možnosť zhliadnuť na gastronomickej súťaži s medzinárodnou účasťou TOP GASTRO SLOVAKIA 2017, ktorá sa uskutoční v priestoroch Domu kultúry v Námestove v dňoch 25. -26. apríla 2017.

Túto už prestížnu gastronomickú súťaž organizuje v spolupráci s Mestom Námestovo, ako aj Kultúrnym Domom v Námestove Súkromná Spojená škola EDUCO, organizačná zložka Súkromná hotelová akadémia Slanická osada Námestovo.

Súťaž sa usporadúva pri príležitosti 55. výročia založenia jednej z najstarších škôl s gastronomickým zameraním na Slovensku a okrem súťažiacich zo Slovenska radi privítame aj súťažiacich z Českej republiky, Poľska a Maďarska.

Týmto si dovoľujeme pozvať v uvedených dňoch aj širokú verejnosť, okrem už spomenutých ukážok budú k zhliadnutiu slávnostné stoly so svadobnou tematikou, výrobky studenej a cukrárskej kuchyne a predstavia sa aj firmy s gastronomickým sortimentom.

Dátum lokálnej premiéry: 25. apríl 2017