JE NÁS POČUŤ!

JE NÁS POČUŤ!

Nenašli sa žiadne naplánované predstavenia pre toto podujatie.

Bude nás počuť na námestí pred Domom kultúry alebo na online streame

5.3.2021 Piatok 15:00

JE NÁS POČUŤ!????????????

Aj Mestská knižnica v Námestove sa zapája do tohto unikátneho projektu. V piatok od 15.00 Vám 10 žien a dievčat prečíta 10 príbehov silných slovenských žien???? - rebeliek a hrdiniek z knihy Kvapky na kameni. Bude nás počuť na námestí pred Domom kultúry alebo na online streame. Sledujte nás!????

Dom kultúry v Námestove a jeho Mestská knižnica sa zapojili do aktivity knižníc Žilinského samosprávneho kraja s názvom Je nás počuť! V piatok 5. marca o 15.00 hodine sme čítali

verejnosti z knižnice priamo na námestie. Súčasne nás mohli ľudia sledovať online na našej facebookovej stránke. Keďže sa blížil MDŽ a aj v dnešnej pokrokovej dobe citlivo vnímame postavenie žien v spoločnosti, snažili sme sa spojiť tieto dve príležitosti a prizvali sme na čítanie dievčatá a ženy rôznych vekových kategórií i zameraní. Každá z čitateliek si vybrala svoju hrdinku – rebelku z knihy Moniky Kompaníkovej: Kvapky na kameni a predstavila nám jej životný príbeh. Spojili sme teda príjemné s užitočným a to všetko v súlade s protipandemickými opatreniami. Veď ruku na srdce - viete, kto bol PRVÁ slovenská divadelná herečka? A PRVÁ slovenská botanička? Či PRVÁ slovenská feministka? Hovoria Vám niečo mená Sára Salkaházi či Chaviva Reiková? Poznáte príbeh Mariky Gombitovej, Anastasie Kuzminovej alebo Terézie Vansovej? Desať dievčat a žien nám to už prezradilo, a ak ste to zmeškali, video z akcie nájdete na našom fcb profile: facebook.com/dkno.sk.

Dĺžka podujatia: 30 minút
Rok výroby: 2021
Dátum lokálnej premiéry: 5. marec 2021