NO LAND - REPRÍZA

NO LAND - REPRÍZA

Kliknutím na dátum alebo čas zobrazíte podrobnosti predstavenia
Piatok, 2. 8. o 20:00 Vypredané
Javisko 2
Názov: NO LAND - REPRÍZA
Cena: 15,00 €
Miesto: Javisko 2

2.8.2024 Piatok 20:00

Vstupné: 15 €

Predpredaj vstupeniek na reprízu autorskej divadelnej inscenácie námestovského divadla dNO. NO LAND je krajina na dne. Pozývame na vyhliadkovú plavbu na dno najväčšieho vodného diela a najhlbšej ľudskej duše. Opäť sa ponoríme do histórie nášho mesta a zažijeme experiment v čase i priestore.

1953. Vody Oravskej priehrady zaplavujú Oravskú kotlinu. Polovica Námestova a päť ďalších obcí zmizne pod vodou. 4000 obyvateľov bolo prinútených presídliť sa na rôzne miesta po celom Československu. Veľkolepý plán, ktorý prežil vojnu a vojnou ťažko zranené Námestovo, ktoré prežilo Veľkolepý plán. Stálo to celé za to? Skončila pod hladinou aj naša história, väzby a identita?

Divadlo dNO je nezávislé slovenské divadlo, ktoré pôsobí od roku 2020 v Námestove. Kolektív sa venuje autorskej tvorbe divadelných inscenácií a programovo sa zameriava na lokálne témy s presahom na celú spoločnosť. Počas prvých štyroch rokov existencie uviedlo desiatky predstavení po celom Slovensku i v zahraničí, ktoré navštívilo viac ako 10 000 divákov. Divadlo je nositeľom viacerých ocenení za svoju umeleckú činnosť, vrátane 6 cien z vrcholnej prehliadky Scénická Žatva či hlavnej ceny festivalu Belopotockého Mikuláš. Divadlo má na konte doposiaľ 5 inscenácií, na ktorých sa podieľalo viac ako 50 tvorcov z radov profesionálnych divadelníkov i nadšených ochotníkov. Spoločné bádanie, vzájomný umelecký rozvoj a súčasný pohľad na divadlo vedú k autentickým dielam s originálnym rukopisom, ktoré vzbudzujú veľký záujem divákov i odbornej verejnosti.

Dĺžka podujatia: 60 minút
Dátum lokálnej premiéry: 2. august 2024

Galéria